TRCZ Grupa

Organizacijski, TRCZ Grupa sastoji se od četiri operativne kompanije, koje je osnovao g. Ivan Pehar i u čijem su stopostotnom vlasništvu. Na temelju komercijalnih i vlasničkih odnosa one funkcioniraju kao neformalna grupna društva.

Osnovna djelatnost grupe prodaja je rabljenih vozila. Grupa se u tom segmentu uspjela pozicionirati kao tržišni lider u Hrvatskoj te je krajem 2011. godine počela značajnije ulagati u komplementarne djelatnosti (rent-a-car, fleet management i autoservise).

Grupa je fokusirana na segment kupaca koji traže vrijednost za novac, sigurnu kupnju automobila i usluga, odnosno jamstvo kvalitete istih. Grupa je tržišni lider u prodaji rabljenih automobila i drži oko 1,5% tržišta koje je izuzetno fragmentirano. Budući da prvi sljedeći konkurent ima oko 0,5% tržišta, trenutna pozicija omogućava brži organski rast i učvršćivanje liderske tržišne pozicije s tržišnim udjelom značajno većim od sadašnjeg. Veći tržišni udjel lidera odgovarao bi segmentaciji na tržištima rabljenih automobila u drugim europskim zemljama te CEE zemljama gdje je došlo do određene konsolidacije u ponudi i kupnji rabljenih automobila. Konsolidacija se očekuje i u RH i regiji.

Razvojem komplementarnih usluga gradi se poslovni model koji će imati snažne sinergijske učinke, kao npr.:
FLEET management postaje dugoročno kvalitetni izvor nabave odličnih rabljenih automobila;
AutoPlus servis će imati više servisa uz značajno veći broj automobila od tvrtke FLEET management.
AutoPlus servis omogućuje snažnu postprodajnu podršku klijentima koji kupe vozilo u TRCZ automobilima te stalno vraćanje klijenata po kupnju automobila u TRCZ automobilima.
TRCZ automobili mogu dati odličnu otkupnu cijenu tvrtki FLEET management-u prilikom kupnje novih automobila te time imaju bolju konkurentsku poziciju prema njihovim kupcima.
Većom kupnjom automobila na razini Grupe, Grupa ostvaruje bolje uvjete kod svih distributera automobila kao i kod financijskih institucija.

„One stop shop“ u autobranši kod TRCZ Grupe za poslovne i privatne kupce.
Koncentracije tehničkih kompetencija unutar Grupe.

Vizija TRCZ Grupe: Želimo biti prvi izbor pri kupnji, prodaji, najmu i održavanju automobila u regiji.

Misija TRCZ Grupe: Pružiti kupcima širok izbor, jednostavnu i sigurnu kupnju rabljenoga ili novoga automobila, te kvalitetno održavanje automobila i korporativnih flota.

Povijest kompanije

TRCZ automobili osnovani su 1992. pod nazivom Tehničko Remontni Centar Zagreb d.o.o. koji se bavio prodajom automobila na lokaciji Zagrebačka 118, Sesvete. Danas društvo osobne automobile prodaje na pet lokacija u RH: na tri lokacije u Zagrebu te u Splitu i Rijeci. U Zagrebu, osim u Sesvetama i na Jankomiru gdje prodaje rabljena vozila, društvo ima zasebnu prodajnu lokaciju na Kobiljaku za dostavno-transportni program. U 2010. godini društvo je započelo sa servisnom djelatnošću, a 2012. godine osnovano je zasebno društvo pod brand nazivom AutoPlus servis koje pruža usluge servisiranja i održavanja automobila. U 2011. godini TRCZ Grupa, čiji je vlasnik gosp. Ivan Pehar, osnovala je društvo Autoflota d.o.o., koje se bavi upravljanjem voznim parkovima, dok se društvo Fleet rent a car d.o.o., osnovano u siječnju 2012. godine, bavi iznajmljivanjem automobila.
Društvo TRCZ automobili zapošljava 47 djelatnika, dok TRCZ Grupa zapošljava ukupno 110 zaposlenika.

Najveća ponuda rabljenih automobila sa jamstvom, ukupno rabljenih vozila u ponudi: 377.

Oblik vozila