Jamstvo na kupljeni rabljeni automobil

Kao lider u prodaji rabljenih vozila u Hrvatskoj, TRCZ automobili Vam nude sigurnost i kvalitetu vozila u ponudi. Profesionalnu i kvalitetnu uslugu uz koju nudimo i jamstvo održavamo već 20 godina. U skladu s time, dajemo jamstvo na određena vozila duboko se nadajući da Vam nikada neće trebati, no u slučaju da tako ipak bude, na raspolaganju smo Vam.
Jamstvo dajemo isključivo na vozila koja nisu starija od 5 (pet) godina, a kako bi našim kupcima pregled vozila sa jamstvom na našoj web stranici http://www.trcz.hr/ učinili još jednostavnijim i preglednijim, sva vozila sa jamstvom obilježili smo posebnom oznakom jamstva.
Jamstvo dajemo na period od 12 (dvanaest) mjeseci od dana kupnje automobila. U slučaju da vozilo uz Jamstvo TRCZ automobila ima i aktivno tvorničko jamstvo odnosno jamstvo proizvođača vozila, primjenjivati će se tvorničko jamstvo odnosno jamstvo proizvođača vozila do njegovog isteka dok će jamstvo TRCZ automobila pokriti eventualni preostali period, a najkasnije do isteka perioda od 12 (dvanaest) mjeseci od dana kupnje automobila.
U cijenu automobila s jamstvom kupljenog u TRCZ automobilima, uključeno je redovno jamstvo koje dajemo sukladno utvrđenim jamstvenim uvjetima objašnjenima u jamstvenoj knjižici koju dobijete pri kupnji automobila. Da bi navedeno jamstvo bilo moguće koristiti kupci su obvezni održavati svoj automobil u TRCZ AutoPlus servisima, uključujući i redoviti godišnji servis.
Uz redovno jamstvo dajemo i premium jamstvo, koje se nadoplaćuje 5% na vrijednost automobila i pokriva 100% svih troškova u slučaju kvara ključnih dijelova motora automobila.                                                  Jamstvo se daje na sljedeće dijelove:

Motor:
blok motora, brtva glave motora, zamašnjak , prigušna cijev i prednja ispušna grana

Sustav hlađenja:
hladnjak, termostat, grijač putničke kabine

Ručni i automatski mjenjač:
kućište mjenjača i svi unutarnji dijelovi, hidrodinamički prijenosnik okretnoga momenta, upravljački uređaj automatskoga mjenjača

Osovinski pogon:
diferencijal prednjegai/ ili stražnjega pogona
vratila (prijenos snage): kardansko vratilo, pogonska vratila.

Upravljanje:
mehanizam stupa upravljača, hidraulična pumpa s tlačnim vodovima

Kočnice:
glavni kočioni cilindar, servo uređaj kočnica, regulator raspodjele sile kočenja, tlačni vodovi, hirdaulična jedinica s
blokom ventila (ABS), antiblokadni sustav, EDS (elektronska blokada diferencijala), ASR (regulacija prijenosa pogonske sile) sa sastavnim dijelovima sistema (osjetnici broja okretaja, upravljački uređaji).

Sistem dobave goriva (osim u slučaju nekorištenja odgovarajućega goriva i maziva):
pumpa goriva, leptirasta zaklopka.

Električni uređaji: alternator s regulatorom, elektropokretač, zračni jastuci s pripadajućom elektronikom, elektronski nadzorni zatezač pojaseva, procesor centralnoga zaključavanja, procesor blokade protiv otuđenja.

Jamstvo se ne odnosi na štete:

 • nastale nesrećom tj. događajem uzrokovanim neposrednom, vanjskom ili mehaničkom silom;
 • nastale zlonamjerno, požarom i eksplozijom, krađom, neovlaštenom uporabom, razbojstvom ili pronevjerom, neposrednim djelovanjem oluje, tuče, udara groma, potresa ili poplave;
 • na dijelove koje proizvođač popravlja besplatno, neovisno o jamstvu;
 • koje su nastale sudjelovanjem na utrkama ili zbog probnih vožnji koje su proizašle uz tih utrka;
 • nastale nepravilnom uporabom vozila ili izlaganjem vozila osovinskim opterećenjima ili opterećenjima prikolice većima nego što je to proizvođač odobrio; nastale uporabom neodgovarajućih goriva i maziva; prouzročene promjenom prvobitne konstrukcije vozila (npr. Tunning) ili ugradnjom stranih i dodatnih dijelova, koje nije odobrio proizvođač te nestručnom ugradnjom;
 • nastale korištenjem dijelova za koje je vidljivo da je potreban popravak, osim ako se ne može dokazati da šteta ne iziskuje popravak ili da je dio u trenutku kvara bio popravljan prema pravilima;
 • koje su uzročno-posljedično povezane s time da na vozilu nisu izvršeni popravci, odnosno radovi održavanja koje su propisali proizvođač(i) ili trgovci koji su isporučili vozilo; 
 • ili na kvarove koji podliježu jamstvu, a nisu odmah bili prijavljeni trgovcu koji je isporučio vozilo ili na kvarove nastale ako vozilo nakon odobrenja popravka nije odmah stavljeno na raspolaganje.

Jamstvom također nisu pokriveni:

 • troškovi ispitivanja, mjerenja i namještanja, ukoliko nisu povezani s kvarom koji podliježe jamstvu te
 • troškovi transporta i dopreme vozila do servisa i svi troškovi vezani uz to.
Da bi se jamstvo moglo iskoristiti, kupac mora obavljati sve svoje servise na automobilu u našem servisu (svakih 10.000 km ili barem svakih 12 mjeseci, ovisno o tome što prije nastupi. Za premium jamstvo potrebno je obaviti servis za svakih 10.000 km ili barem svakih 6 mjeseci). Za prijavu jamstva vrijedi sljedeći postupak:

Kupac treba nakon utvrđivanja kvara koji podliježe jamstvu, sa uredno ovjerenom servisnom knjižicom odmah prijaviti kvar najbližem našem ili ovlaštenom servisu Auto Plus mreže.
Popravak se provodi prema tehničkim zahtjevima i to popravljanjem ili zamjenom novih ili rabljenih dijelova. Zamijenjeni dijelovi postaju naše vlasništvo.

Uvjeti redovnog jamstva

Kod redovnog jamstva Kupac se obavezuje da će sudjelovati u troškovima popravka uključujući rad i dijelove prema sljedećoj podjeli, i to uzimajući u obzir ukupni broj prijeđenih kilometara od trenutka nastanka kvara:
 • do 50 000 km, 0%
 • do 60 000 km, 10%
 • do 70 000 km, 20%
 • do 80 000 km, 30%
 • do 90 000 km, 40%
 • do 100 000 km, 50%
 • Iznad 100 000 km, 60%

Uvjeti premium jamstva

Premium jamstvo ima uvjete slične kao i redovno jamstvo, samo što ima dodatne pogodnosti. Kod premium jamstva kupac pri preuzimanju automobila plaća 5% od iznosa kupoprodajne vrijednosti, te u slučaju kvara koje pokriva redovito jamstvo ne sudjeluje u trošku popravka kvara.
Dokaz da je plaćena naknada za premium jamstvo račun je prodavatelja ili potvrda o uplati.

Kod korištenja jamstva ne odobrava se standardni servisni popust od 15%, već vrijede uvjeti dogovoreni za redovno jamstvo.

Najveća ponuda rabljenih automobila sa jamstvom, ukupno rabljenih vozila u ponudi: 368.

Oblik vozila