Na što treba najviše paziti

Navest ćemo nekoliko primjera najčešćih prijevara kojima se koriste razni preprodavači u procesu prodaje rabljenih vozila:

Ilegalno / nepoznato podrijetlo automobila

Zaista je vrlo teško ući u trag cijeloj povijesti automobila, a uz značajni broj ukradenih automobila u Hrvatskoj svake godine, možda zaista igrate na sreću kad kupujete rabljeni automobil. Naša je preporuka da kupite vozilo kod renomiranih auto prodavača i da zahtijevate servisnu knjižicu te jamstvo na vozilo.

Financijski problemi zbog nepodmirenih dugova na automobilu

Postoji rizik da policija zaplijeni automobil. Ako želite povrat novca, najbolje je da se pripremite na dugi pravni postupak na sudu s prijašnjim vlasnikom, leasing kućom ili bankom.

Varanje na kilometrima

Varanje na kilometrima najčešći je oblik prijevare u autobranši kojim se koriste nepošteni trgovci i prodavači. Budući da se varanje na kilometrima u Hrvatskoj još ne smatra kaznenim djelom, ono je vrlo česta pojava, tako da velik broj ljudi kupuje automobile s lažnim stanjem kilometara.

Kako možete prepoznati pouzdanoga autoprodavača?

Uvijek izaberite veće i provjerene prodavače automobila jer tada možete biti sigurni da je usluga vrhunska. Izbjegavajte bilo kakve „ulične“ ponude ili sajmove koji ne predstavljaju sigurno mjesto za kupnju.
Ako već kupujete na sajmu, zamolite ih pisanu garanciju, kao što je 100-postotno jamstvo o podrijetlu vozila i vjerodostojnosti i zamolite ih da Vam daju jamstvo na mehaničko stanje Vašega automobila.

Savjet:

U TRCZ automobilima sve je to uobičajena praksa i vrlo smo ponosni što ove mjere možemo ponuditi besplatno te Vam pružiti mnogo više sigurnosnih mjera za koje znamo da ćete ih cijeniti i da će povećati Vašu razinu sigurnosti i udobnosti. Kad kupujete vozilo u TRCZ automobilima, znat ćete sa 100% sigurnošću da ste uzeli točno ono što ste platili.

Najveća ponuda rabljenih automobila sa jamstvom, ukupno rabljenih vozila u ponudi: 368.

Oblik vozila